Moțiunea simplă depusă de PSD la Camera Deputaților împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, a fost adoptată miercuri, primind votul majorității deputaților.

O moțiune simplă nu are produce efecte juridice, ministrul vizat primind doar un vot de neîncredere din partea Parlamentului, în urma căruia poate alege să își dea sau nu demisia.

Iar actualul ministru de Finanțe este puțin probabil că va face acest lucru, fiind publică aversiunea sa față de PSD și, în consecință, prețuirea pe care o acordă majorității care a votat moțiunea simplă împotriva sa.

”Mai nociv decât pandemia”

Social-democrații îi reproșează lui Cîțu ”lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”.

În moţiunea intitulată ”Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD îl acuză pe ministrul Finanțelor că ”este mai nociv decât pandemia”.

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională!

După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.