Premierul Florin Cîţu a transmis, pe pagina de Facebook a Guvernului, că solidaritatea, respectul, acceptarea diversităţii sunt între valorile sociale care au consolidat societatea românească, în care minorităţile şi majoritatea convieţuiesc şi dezvoltă patrimoniul comun.

Mesajul premierului Florin Cîțu

“Criza sanitară, efectele sale sociale şi economice ne arată din nou, aşa cum istoria ne-a dovedit în repetate rânduri, că doar împreună putem depăşi cu bine această perioadă, dar, totodată, evidenţiază vulnerabilităţile pe care le aduc intoleranţa: discursul bazat pe ură şi discriminare, xenofobia si antisemitismul. Prin Programul de Guvernare ne-am asumat să respectam drepturile minorităţilor naţionale, să încurajăm dialogul şi să continuăm să promovăm în România principiul european al unităţii în diversitate. Un mediu sigur pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor este un mediu sigur pentru toţi cetăţenii României. Astăzi, când se împlinesc 165 de ani de la eliberarea din robie a ultimei categorii de romi din Ţara Românească, transmit gândul meu bun cetăţenilor români de etnie romă”, a afirmat Florin Cîţu, în mesajul său postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Guvernului.

El le-a urat romilor să păstreze vii trecutul şi tradiţiile comunităţii.

Numire importantă în Guvern sâmbătă

Numiri importante în Guvern! Potrivit Monitorului Oficial, premierul l-a numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor pe Robert-Eugen Szep. În plus, Paul Ene a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Sursa anterior citată mai arată că premierul Florin Cîțu l-a numit pe Liviu Bostan în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Decizia, care a apărut vineri în Monitorul Oficial, mai arată că Liviu Bostan îl înlocuieşte pe Eugen Ştefan-Dorel Cojoacă, eliberat din funcţia de preşedinte al ANAP printr-o altă decizie a premierului.

Amintim că, anterior, Bostan a deţinut funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Naţional de Administraţie.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea