Florin Cîțu s-a enervat după ce PSD a intervenit brutal în buget și a decis să aprobe în Parlament creșterea pensiilor cu 40%. Asta s-a întâmplat după ce Guvernul PNL decisese ca acestea să se mărească doar cu 14%. Pandemia de coronavirus a lovit rău domeniul sanitar, dar cel economic este la rândul său pe butuci.

Florin Cîțu, ieșire dură la adresa PSD

Florin Cîţu a calificat drept un act de agresiune la stabilitatea economică a României faptul că rectificarea bugetară a fost adoptată de Parlament, cu amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%, el dând garanţii că Guvernul nu-i va lăsa pe social-democraţi să arunce ţara în aer.

”Nu lăsăm PSD să arunce România în aer. Ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României. Nu-i vom lasă să arunce ţara în aer. Este garanţia pe care o dăm tuturor românilor. Au aruncat ţara în criza din 2009 cu o acţiune similară. Nu-i vom lasă să facă la fel şi acum”, scrie ministrul Finanţelor pe o rețea de socializare.

El afirmă că după votul din Parlament prin care vor să destabilizeze economia României în plină criză economică globală, este clar pentru ţoaţă lumea că PSD trebuie să dispară.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%. Totul s-a întâmplat după ce Executivul PNL decisese să mărească pensiile cu 14% având în vedere că economia României a fost lovită grav după pandemia de coronavirus.