Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a transmis, miercuri, că firmele şi instituţiile publice comunică de la distanţă cu Trezoreria Statului şi urmează în câteva săptămâni conectarea caselor de marcat la ANAF. ”

Schimbări la Trezoreria Statului

”Am transformat cozile în click-uri! De ieri, firmele şi instituţiile publice comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghişeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri şi cu semnatură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic”, a scris, miercuri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, ”informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei”.

”Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creste profitabilitatea şi productivitatea, dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stam în casă cât mai mult”, a mai scris Cîţu.

Ministrul finanţelor afirmă că urmează în câteva săptămâni conectarea caselor de marcat la ANAF.

”O să ieşim mai puternici şi mai competitivi din această criză”, afirmă Florin Cîţu.