Într-o postare pe pagine personală de facebook, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține că luna septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Totodată, acesta susține că au fost luate cele mai bune măsuri de până în prezent iar sectorul privat a răspuns și el pozitiv la această mișcare. În același timp, ministrul de la Finanțe a subliniat faptul că Guvernul a reușit un ”lucru” imposibil, care părea dificil de atins.

„Veşti foarte bune din economia reală! Septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut. Am reuşit ceea ce părea imposibil – să creştem veniturile la buget in timpul celei mai mari crize din ultima sută de ani.

Am luat cele mai bune măsuri până acum, 6% din PIB pachetul de susţinere a economiei aprobat de guvernul PNL, iar sectorul privat a răspuns pozitiv”, menţionează ministrul de resort.

Strategia Guvernului a fost optimă

De asemenea, Cîțu a mai adăugat fapul că acum este „evident că strategia acestui guvern de a fi un partener onest şi transparent pentru sectorul privat a fost optimă”.

„Aşa cum am anunţat ieri şi după 25 octombrie venim cu măsuri care să susţină sectorul privat. Datoriile la buget acumulate în perioada de la începutul stării de urgenta şi până la 25 octombrie vor putea fi eşalonate.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Doar cu un sector privat puternic şi sănătos putem să ne asiguram o revenire rapidă a economiei încă din trimestrul III al acestui an”, a mai scris Florin Cîţu.

În urmă cu două zile, pe 30 septembrie, șeful de la Finanţe a declarat, într-o conferinţă de presă, că pentru primele luni ale lui 2020 venitul declarat al companiilor a fost mai mare cu 2,8% faţă de primele opt luni ale lui 2019.