Liderul Partidului Verde, Florin Călinescu spune că are de gând să intre în cursa parlamentară încă din 2020, iar până în 2024 vrea să construiască un grup care să conteze în România.

”Scopul meu ca prim exercițiu sunt alegerile din 2020. Cu maximă onestitate vă spun că rezultatul de atunci sau efectul întreprinderii mele din 2020 mă va încuraja să continui până în 2024 la parlamentare. Dacă în cinci ani și jumătate nu reușesc să construiesc un grup pe care se poate conta în această țară, atunci înțeleg și eu ce vrea poporul ăsta român, dinăuntrul fenomenului. Dacă există o presiune din partea maselor, voi lua în considerare orice dorință a acestora”, a afirmat Florin Călinescu, joi, la RFI.

Florin Călinescu şi-a anuntat în weekend, pe Facebook, intrarea în politică, din postura de preşedinte ales al Partidului Verde. Formaţiunea, a afirmat îndrăgitul actor, are legături cu grupul Verzilor din Parlamentul European şi este foarte bine reprezentat în ţări precum Germania, Belgia, Olanda, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia.