Florian Coldea a susținut că el nu-și amintește despre acest lucru, potrivit documentului difuzat joi seară de Antena 3. Din declarația rămasă la dosar reiese că fostul director operativ al SRI și-a adus aminte că ar fi fost posibil să se fi discutat despre chestiunile în cauză cu președintele Traian Băsescu.Postul de televiziune a difuzat, joi seară, declarația de martor pe care Florian Coldea a dat-o în 24 februarie 2017 la Parchetul General. 

„Reiterez că niciodată nu am purtat discuții cu domnul președinte Băsescu Traian în prezența domnului director Maior și/sau a doamnei procuror șef Laura Codruța Kovesi cu privire la soluția ce urma a fi dată de instanță în dosarul amintit mai sus și despre care instituția SRI să fi avut date în acest sens. Este însă posibil ca, în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut în biroul domnului președinte în prezența sau nu a domnului director Maior, să fi fost abordat tangențial subiectul la care facem referire în prezenta declarație, dar eu nu îmi amintesc despre acest lucru. Au trecut foarte mulțți ani și întâlnirile pe care le-am avut cu președintele României au fost foarte multe și au cuprins un spectru larg de problematică aflată în responsabilitatea SRI”, a declarat Coldea la Parchet, potrivit documentului prezentat de Antena 3 și citat de stiripesurse.
Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, a fost audiat, în calitate de martor, în februarie 2017, în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. 
Ghiţă a difuzat la începutul lui 2017 o înregistrare în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vorbeşte despre intervenţii în justiţie, făcând referire la Camelia Bogdan, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.