,,Unul dintre clientii site-ului nostru ne-a rugat, odata, ca pe langa buchetul de flori si cutia de bomboane pe care trebuia sa le livram unei persoane sa vorbim cu aceasta si sa o convingem sa raspunda la telefon sau la email-urile lui,,, isi aminteste Sanda Stoian, marketing executive al magazinului de cadouri online www.favorit.ro. Magazinele de cadouri si florariile online nu ofera consiliere sentimentala. In schimb, ele fac posibila trimiterea unui cadou, indiferent de timp si distanta. Principalul lor avantaj este posibilitatea de a livra in alte orase decat cel in care se afla expeditorul.
Site-ul www.dorderomania.com este o florarie care se adreseaza, in primul rand, romanilor din strainatate. Plata se face prin carti de credit sau, in cazuri speciale, prin money order, iar livrarea se face in minimum 48 de ore de la achitarea comenzii, spune executive manager Mara Pirvu.
Floraria Magnolia din Cluj are serviciu de livrare la domiciliu din 1999, iar de cateva luni primeste si comenzi online. Magnolia, membra a retelei internationale Interflora, livreaza flori in toata lumea. Peste 54.000 de florarii din 154 de tari din toata lumea preiau comenzi de flori si plante prin intermediul Interflora.
Livrarea cadourilor se face prin servicii de curierat rapid sau prin curierii proprii ai magazinelor. De regula, cadoul ajunge la adresa indicata in cel mult 72 de ore, dar durata livrarii depinde de la un magazin la altul. Pretul livrarii poate fi inclus in cel al produsului sau poate fi separat pe factura.
Majoritatea magazinelor de cadouri online cer clientilor sa se inscrie in baza de date a site-ului inainte de prima comanda. Acest lucru are avantajele lui. Cel mai important este faptul ca o data inscris, clientul beneficiaza automat de promotiile si reducerile magazinului.
Aflate la inceput de drum, magazinele de cadouri online primesc un numar limitat de comenzi. Acesta depinde foarte mult si de perioada anului, pentru ca sarbatorile de iarna si Sf. Valentin sunt zile ocupate, mai ales pentru florarii. In cazul magazinului de cadouri trasnite Dilishop.nextra.ro, Halloween-ul este iar un moment propice pentru vanzari, spune Molnar Miklos, administratorul firmei.
Comanda online urmeaza aproape aceiasi pasi ca si cea obisnuita, exceptand, poate, modalitatea de plata. Site-urile ofera instructiuni usor de urmat. Astfel, ele se adauga la lista posibilitatilor de a trimite oricand un cadou.

www.favorit.ro

Noua categorii de cadouri. Comanda minima: 10 USD. Orice comanda este confirmata telefonic. Pentru plata in numerar trebuie sa va faceti cont la favorit.ro.
Modalitati de plata: Prin carti de credit sau numerar. Cartile de credit acceptate pentru strainatate sunt Visa si Mastercard. Pentru Romania-Visa International si Visa Electron (BCR), Visa Business si Clasic (Banca tiriac), Taifun Net (Banc Post) si Visa Virtual (Banca Romaneasca).
Livrarea: Cadourile sunt expediate in maximum 12 ore pentru Bucuresti si zona limitrofa si 72 de ore pentru intreaga tara, de la data validarii comenzii. Transportul este gratuit in Bucuresti, iar in provincie costa opt USD, indiferent de greutate. Gasiti mai multe detalii pe site.
Exemple: Buchet trandafiri ,,Tandrete,, – 43 USD
Rama foto – 5 USD; Set trenulet – 36 USD

www.magnolia.ro

Florarie care are si sistem de comanda online. Magnolia trimite flori oriunde in lume.
Modalitati de plata:
· Prin virament bancar la Banca Unicredit Cluj-Napoca, cont 070-0000105892-770;
· Prin serviciul online al Postei Romane la adresa Romania 3400, Cluj-Napoca, St. Mehedinti nr. 38-40, Bl. D9, ap. 117, pe numele Fechete Ioana, BI seria GN 898799. Comanda mai poate fi platita si prin Western Union la aceeasi adresa.
Livrare: Buchetul poate fi livrat in 48 de ore, dar trebuie sa se tina cont de fusul orar. In functie de specificul fiecarei tari nu se fac livrari in sarbatorile legale si, de regula, in week-end.
Exemple: Buchet de trandafiri – mic – 45 euro, deluxe – 70 euro; Aranjament flori de sezon – mic – 45 euro, deluxe – 60 euro
La multi ani! – mic – 38 euro, deluxe – 64 euro.

www.kiosk.ro

Cadourile sunt grupate in 11 categorii. Avantajul site-ului: Consilierul de cadouri, un program care alege cadoul in functie de persoana, sex, varsta si suma de bani disponibila. Pentru a comanda, clientul trebuie sa isi faca mai intai un cont. Comanda trebuie confirmata telefonic. Clientul primeste prin e-mail factura.
Modalitati de plata:
· In Romania, prin transfer bancar, mandat postal, numerar; platile in numerar nu vor depasi 30 de milioane de lei.
· Comenzile din afara tarii se platesc in USD prin serviciul PayPal.
Livrarea: Gratuita in Bucuresti. Livrarile in provincie se fac prin serviciul de curierat rapid PrioriPost; taxele depind de distanta si greutatea produselor.
Exemple: Clopotei-120.000 lei; Tabla de sah -1.670.000 lei;
Suport pentru ziare – 2.380.000 lei.

www.ekadou.ro

13 categorii de cadouri. Pentru a comanda, clientul trebuie sa isi faca un cont. Comanda minima este de 500.000 de lei. Ea trebuie confirmata telefonic, la numarul 021/411.26.31.
Modalitati de plata: Suma de plata este cea afisata cand se lanseaza comanda. Exceptie fac produsele livrate prin serviciul de curierat rapid, situatie in care se adauga taxele de livrare. Plata se va face in numerar la livrarea comenzii sau in avans, prin transfer bancar.
Livrarea: Gratuita in Bucuresti. In provincie, aceasta se face prin serviciul de curierat rapid. Termenul de livrare poate varia intre cateva ore si zece zile lucratoare, in functie de stocul disponibil si de modalitatea de livrare.
Exemple: Lumanari – intre 90.000 si 396.000 lei; Vas de aromoterapie – 150.000 lei; Icoana pe sticla – 1.700.000 lei.

flowers.united.net.kg

,,Floraria Petalele Iubirii,,,
12 tipuri de buchete de flori disponibile in acest moment. Pentru comanda nu este necesara crearea unui cont pe site. Comenzile se fac online prin completarea unui formular.
Modalitati de plata: In numerar sau prin transfer bancar. Dupa trimiterea formularului clientul primeste prin e-mail adresa bancii unde trebuie sa ajunga banii.
Livrarea: Se face in 24 de ore de la achitarea comenzii. Livrarea este gratuita in Iasi, iar pentru restul localitatilor exista diferite tarife. Lista tarifelor se afla pe site. Acestea variaza intre 75 USD, la Arad, si 30 USD, la Vatra Dornei. Clientul va primi o confirmare de primire prin e-mail sau telefon.
Exemple: Un buchet de flori costa intre 19,95 si 59,95 USD
Un aranjament costa intre 19,95 si 79,95 USD