Potrivit sondajelor de opinie realizate recent de AUR, Vlad Popescu Piedone ar câştiga detaşat funcţia de edil al Primăriei Sectorului 5 din București, funcție eliberată de tatăl său, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

În prezent, Vlad Popescu Piedone negociază intens cu AUR, însă ar înclina spre o candidatură din partea Partidului Social Democrat (PSD), partid politic pe listele căruia a fost ales deputat în 2020.

Marcel Ciolacu nu vrea să asocieze PSD-ul cu imaginea publică a lui Cristian Popescu Piedone

Cu toate acestea, liderul social democraților Marcel Ciolacu nu ar vrea să asocieze imaginea PSD cu imaginea publică a lui Cristian Popescu Piedone și a familiei sale, susţin surse din PSD, relatează News.ro. În plus, Marcel Ciolacu a fost extrem de deranjat de comportamentul din pușcărie al lui Cristian Popescu Piedone, care face lobby intens pentru candidatura fiului său.

Aparent, Marcel Ciolacu i-ar fi transmis deja lui Cristian Popescu Piedone că nu îi poate dicta candidatul din închisoare. De altfel, președintele social-democraților le-a spus colegilor săi, în numeroase ședințe de partid, că PSD va stabili candidatul pentru Primăria Sectorului 5.

Potrivit sursei citate anterior, o altă variantă discutată de social-democrați este ca Vlad Popescu Piedone să candideze din partea PPUSL. Amintim faptul că, după ce a fost ales parlamentar pe listele PSD, Piedone Junior a demisionat din partidul respectiv și s-a înscris rapid în PPUSL.

Marcel Ciolacu îl vrea candidat pe Alexandru Petrescu

În prezent, Marcel Ciolacu şi l-ar dori candidat pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu şi fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă.

Menționăm faptul că și Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5 din partea PSD, intenționează să candideze, din nou, însă nu e susţinut nici de Marcel Ciolacu și nici de Gabriela Firea.

PNL îl susține pe Mario De Mezzo

În același timp, favoritul actual al PNL pentru candidatura Primăriei Sectorul 5 din București este Mario De Mezzo, director adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). De altfel, și USR şi-a desemnat candidatul. Este vorba despre Alexandru Dimitriu, liderul filialei Sector 5 și fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Amintim faptul că Toni Greblă (PSD) a semnat pe data de 12 iunie ordinul prin care funcţia de primar al Sectorului 5 este declarată vacantă. Astfel că, în următoarele 90 de zile, Guvernul României trebuie să organizeze alegeri parţiale.