Ratingul reflectă susţinerea pe care Garanti Bank România o poate primi din partea acţionarului Turkiye Garanti Bankasi. Agenţia de evaluare consideră că subsidiara din România reprezintă o investiţie strategică importantă pentru aceasta, în pofida performanţei slabe a pieţei româneşti din ultimii trei ani. De asemenea, reflectă calitatea activelor sale, superioară sistemului bancar românesc în ansamblu, explică reprezentanţi ai băncii, în comunicatul citat.

‘Menţinerea calificativului BB+ arată gradul de adecvare a strategiei Garanti Bank România în abordarea pieţei locale, în condiţii de volatilitate ridicată. Înregistrarea unei calităţi a activelor superioară sistemului bancar românesc în ansamblu reprezintă, de asemenea, un indicator al performanţei băncii. Vom continua să avem o abordare prudentă faţă de risc, astfel încât să asigurăm un grad maxim de stabilitate instituţiei şi, în acelaşi timp, să implementăm produse’, arată Ufuk Tandoðan, Director General Garanti Bank România.

Garanti Bank este o bancă universală, cu o gamă completă de produse pentru toate segmentele de business – retail, IMM şi corporate. Prezentă pe piaţa din România din 1998, Garanti Bank are o reţea de 78 de agenţii şi 225 ATM-uri.
SURSA: Agerpres