De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Deutsche Telekom la "BBB plus".

Fitch a subliniat că se aştepta ca preluarea T-Mobile USA de către AT&T să aibă un impact pozitiv asupra creditului Deutsche Telekom, acesta fiind unul din motivele principale care în luna martie 2011 au stat la baza deciziei de a revizui perspectiva pentru ratingul Deutsche Telekom la "pozitivă".

Agenţia estimează că, pe termen scurt, despăgubirile primite de Deutsche Telekom în urma ruperii acordului de către AT&T vor ajuta compania germană să-şi remedieze slăbiciunile operaţionale faţă de rivalii săi mai mari de pe piaţa din SUA. Pe termen lung însă, Deutsche Telekom se va confrunta cu dificultăţi de pe urma fleibilităţii reduse în ceea ce priveşte tranziţia la tehnologia LTE.

Deutsche Telekom deţine 40% plus o acţiune din drepturile de vot la Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE). La rândul său, OTE, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est, deţine 54,01 la sută din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri).
SURSA: Agerpres