Confirmarea ratingurilor companiei franceze a fost determinată de menţinerea poziţiei de lider pe piaţa internă, apreciază Fitch.

Agenţia estimează o înăsprire a pieţei de telefonie mobilă în Franţa, prin intrarea operatorului Free Mobile în 2012.

"Spectrul intrării Free Mobile pe piaţa telefoniei mobile este foarte real. Toţi operatorii şi-au luat măsuri pentru a-şi proteja cota de piaţă", a explicat analistul Fitch, Richard Petit.

Ratingurile reflectă de asemenea concentrarea France Telecom pe reducerea costurilor cu cel puţin 3 miliarde de euro până în 2015 prin eficientizarea operaţională, inclusiv prin recentul anunţ al creării unei asocieri cu Deutsche Telekom.

France Telecom, al patrulea operator european de telecomunicaţii, a anunţat joi o scădere de 47,8% a profitului semestrial, până la 1,945 miliarde de euro. În primele şase luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1,3%, până la 22,569 miliarde de euro.

France Telecom, proprietarul Orange, a anunţat că analizează diferite opţiuni pentru operaţiunile din Austria şi Portugalia şi vânzarea diviziei din Elveţia.

France Telecom a anunţat anterior că ar putea ieşi de pe pieţele unde nu se numără printre primii doi jucători sau unde nu are controlul operaţional. În acest sens, France Telecom ar putea lua o serie de decizii cu privire la participaţia de 35% pe care o deţine la operatorul austriac One şi cea de 20% pe care o deţine la operatorul portughez Sonaecom SGPS SA.

În România, numărul de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă Orange România a scăzut cu 3% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la 10,1 milioane.
SURSA: Agerpres