Compania Altex România SRL, care face parte din grupul Altex, cel mai mare retailer de electronice şi electrocasnice din ţară, apare pe lista cu datornici la stat, fiind în executare silită.

Altex România SRL apare cu o datorie de 1,716 milioane de lei la bugetul de stat, cea mai mare sumă, 1,713 milioane  figurând la capitolul “dobânzi şi penalităţi de orice fel”. Patronul Altex, Dan Ostahie recunoaşte datoria. “Este vorba de dobânzile de la o reeşalonare la plata impozitelor pe care am cerut-o anul trecut. Suma era mai mare, peste un milion de euro. Principalul l-am plătit, dobânzile nu. Urmează să discutăm cu ANAF când trebuie plătite şi le vom plăti” a declarat pentru capital.ro omul de afaceri.

Guvernul a adoptat la mijlocul anului trecut o ordonanţă prin care firmele pot cere amânări la plata taxelor şi impozitelor. Condiţia iniţială era să aducă garanţii cât suma pentru care cer amânare şi să plătească dobânzi de 0,1% pe zi – 36,5%.  Ulterior, actul normativ a fost modificat în Parlament în favoarea favoarea întreprinzătorilor: dobânda a scăzut la jumătate, iar garanţiile la 20%.