Dupa cele sase editii din anii trecuti, era de asteptat ca evenimentul sa aduca pe holurile Politehnicii firme si vizitatori in numar destul de mare.
In ceea ce priveste slujbele oferite, se pare ca a devenit deja o traditie ca majoritatea acestora sa fie in domeniile IT si telecomunicatii. Cele mai multe joburi au fost puse la dispozitie de catre firmele de software, pentru posturi de programatori, ingineri de sistem, ingineri de dezvoltare a proiectelor web, administratori retea.
„Am participat si la editiile anterioare si am fost multumiti da calitatea serviciilor prestate de studentii angajati in companie. Desi foarte tineri, acestia cunosc cele mai noi tehnologii in domeniu si le aplica foarte bine”, ne spune Viorica Manea, deputy QA&QC Manager la SIVECO Romania. SIVECO a strans peste 600 de CV-uri, dintre care vor avea prioritate cele corespunzatoare posturilor de programatori. „Nu exista practic un moment de incheiere a selectiei pentru solicitantii care ne-au contactat. Ori de cate ori avem nevoie, selectam din baza de date pe care am constituit-o in urma targului”, adauga Viorica Manea. 15 ingineri de software si administratori Linux doreste sa angajeze si Intens IT, companie germana care se extinde in prezent in Romania. Viitorii angajati vor fi selectati din nu mai putin de 300 de solicitanti.
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei s-a implicat in acest an in organizarea si mediatizarea JobShop. Pe langa aceasta, ministrul Dan Nica s-a prezentat ca fiind si angajator. Este vorba despre 70 de locuri disponibile in cadrul ministerului si institutiilor subordonate acestuia, de exemplu Inspectoratul General al Comunicatiilor. Pe locul doi la frecventa ofertelor s-au aflat joburile in departamentele de marketing si contabilitate, adica au fost vizati studentii economisti. Pe langa acestea s-au mai cautat, accidental, candidati pentru operare de sondaje de opinie (GFK Romania) sau farmacisti si asistenti (Farmexim)!

Participanti la Jobshop 2002

Compania    Domeniul    Contact
Agnor High Tech    IT    [email protected]
Ericsson    tehnologia comunicatiilor    [email protected]
Farmexim    sanatate    [email protected]
GFK Romania    cercetare de piata    [email protected]
Schlumberger    solutii tehnologice    [email protected]
Siemens    telecomunicatii    [email protected]
Siveco    IT    [email protected]
Softwin    IT    [email protected]
MCTI*    IT si comunicatii    www.mcti.ro
Baza de date BEST**    www.bestbc.pub.ro
* programul ejobs poate fi accesat pe site-ul MCTI
** BEST poate furniza informatii in legatura cu toate firmele participante