Firefox 4 este mai popular decât IE9, însă numărul descărcărilor este mai mic comparat cu versiunea precedentă, Firefox 3.6, care a fost downloadat de 8 milioane de ori în primele 24 de ore. Este adevarat că încă nu au trecut 24 de ore de la lansarea noului browser, însă acesta nu are cum să treacă de 8 milioane de descărcări.

Firefox 4 vine cu noi functionalităţi legate de securitate, este mai rapid şi mai uşor de utilizat. Un avantaj în faţa principalului rival, IE 9, este acela că Firefox 4 funcţionează şi pe Window XP, cel mai utilizat sistem de operare din lume.
Firefox s-a bucurat de succes încă de la lansare (2004), iar apogeul l-a atins în 2009, când  deţinea o cotă de piaţă de 24%, conform Netmarketshare. În luna februarie, cota de piaţă a Firefox a scăzut la 21%, în timp ce Chrome, browserul celor de la Google a crescut rapid de la 1% la 10%.
Internet Explorer este în continuare cel mai utilizat browser din lume deşi a pierdut mult teren. Dacă în luna martie a anului 2009 IE avea o cotă de piaţă de 68%, în luna februarie a acestui an cota browserul Microsoft a scăzut până la 56%.
La ora redactării acestui material Firefox 4 avea peste 6.855.000 de descărcări.
DEZBATERE:
Ce alegi dintre Firefox 4 și IE 9?

Te-ar putea interesa și: