‘În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini, sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze vor ajunge la Bucureşti (…) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureşteni, măcar câteva zile pe săptămână sau una-două la început, să renunţe la autovehicul personal, maşina mică şi să folosească transportul public în comun, în condiţii decente’, a precizat Firea, în cadrul conferinţei ‘Jump to smart 1.0 – Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligente’, eveniment organizat de Asociaţia Smart România şi Asociaţia Brainstorming.

Edilul general a adăugat că înţelege optica bucureştenilor care nu vor să renunţe la maşina personală, atâta timp cât regia de transport nu pune la dispoziţie autobuze noi, moderne, curate, cu aer condiţionat şi un program predictibil.

‘Să ştim exact şi să fim informaţi şi de pe panouri şi cu soluţii smart şi on-line şi pe telefon la ce oră putem să mergem în staţie să luăm autobuzul şi ce la ce oră putem să ajungem la destinaţie’, a explicat ea.

Firea a reamintit că RATB este în procedură de achiziţie şi în vederea instalării de internet wireless gratuit pentru călători.

‘Când am prezentat acest proiect de hotărâre în Consiliul general ne-am izbit de următoarele remarci: ‘Noi avem nişte autobuze cumpărate acum zece ani, unele dintre ele nu au aer condiţionat, nu sunt îngrijite şi Gabi Firea vrea să pună internet gratuit’. Le facem împreună. Procedurile pentru achiziţie erau deja demarate şi între timp demarăm şi cealaltă procedură de achiziţie pentru wireless, deci pentru internet, pentru toţi călătorii. Nu cred că trebuie să pierdem timp şi să aşteptăm să vină primul lot de autobuze noi în Bucureşti pentru ca abia apoi să demarăm procedura pentru internet’, a explicat primarul general.

Ea a anunţat totodată că a fost demarată o procedură pentru achiziţia unei aplicaţii pentru informarea călătorilor în legătură cu traseele mijloacelor de transport în comun, timpii de aşteptare, precum şi timpii de parcurgere a acestor trasee. AGERPRES