Gabriela Firea a vorbit din nou despre varianta de a candida la orice funcţie la care va candida Liviu Dragnea, pentru a-i face concurenţă. Primarul Capitalei se declară dezamăgită de sociologul Marius Pieleanu, care a susţinut că Firea va candida la prezidenţiale din partea Pro România.

“Priveam și eu la un post de televiziune declarațiile care păreau foarte ferme ale unui domn profesor, sociolog, analist care scotea din burtă tot felul de informații despre mine. Pur și simplu m-a dezamăgit. Putea să mă sune și să mă întrebe. Nu este nimic adevărat, nici că m-am gândit, nici că am luat în calcul așa ceva. Nu am vorbit cu domnul Ponta nici acest subiect, nici alt subiect. Probabil că face parte din planul de denigrare a mea.

Ce am spus eu este că, având în vedere că domnul Dragnea îmi face viață imposibilă la Primăria Capitalei, am spus la supărare că, dacă tot îmi face dumnealui viață un calvar, o să vin și eu după dumnealui oriunde va candida. Și dacă va candida la Teleorman, mă voi duce și eu și mă voi înscrie”, a declarat Firea.

Ea a vorbit și despre bugetul pe 2019, afirmând că se „încalcă legi”. „Prin legea bugetului de stat nu poți să modifici legi organice, nu poți să modifici Constituția, nu poți să modifici legea finanțelor publice locale, nu poți să modifici legea administrației publice locale și nici legea serviciilor publice locale. Prin urmare, sunt o serie de legi care sunt încălcate prin acest proiect de buget. Voi trimite toate aceste documente instituțiilor abilitate și sper ca în al 12-lea ceas se va face dreptate și că o ranchiună politică nu se răsfrânge asupra cetățenilor. (…) Dacă nu vom reuși să modificăm bugetul nici în Guvern și nici în Parlament, ne vom adresa și altor foruri. (…) Vom găsi soluții, dar bine și ușor nu va fi.”, a spus Gabriela Firea.