Într-o postare pe pagina personală de facebook, Gabriela Firea prim-vicepreşedinte PSD, susține că social-democraţii susţin creşterea salariilor, aşa cum cer sindicaliştii, iar acesta nu este un lux.

Totodată, fostul primar al Capitalei a mai subliniat faptul că aceasta este viziunea economică a echipei social – democrate, care coincide cu cea a statelor UE și a SUA.

De asemenea, Gabriela Firea a mai precizat că această creștere a salariilor ar reprezenta soluția pentru relansarea economiei, dar și pentru majorarea pensiilor.

“Susținem revendicările angajaților: creșterea salariilor este o soluție economică aplicată în Uniunea Europeană. Sindicatele au dreptate! Creșterea salariilor nu este un moft, ci o soluție economică pentru creșterea contribuțiilor pentru pensii și pentru relansarea economiei.

Aceasta este viziunea economică a echipei social – democrate, care coincide cu cea a statelor UE și a SUA”, a scris ea pe Facebook.

Firea are soluția pentru economia României

În același timp, fostul primar al Capitalei a mai precizat că viziunea noului Guvern condus de Florin Cîțu înseamnă, de fapt ”intrarea în cercul vicios al austerității”.

În ceea ce privește creșterea salariului minim, potrivit prim-voicepreședintelui PSD, acest lucru nu ar însemna deloc o povară bugetară ci, dimpotrivă, ar putea duce la creșterea veniturilor bugetare.

Viziunea economică a miniștrilor PNL – USR PLUS conduși de Cîțu, de a băga la congelator economia națională, înseamnă intrarea în cercul vicios al austerității.

Creșterea salariului minim nu este un lux, nici o povară bugetară. Dimpotrivă, reprezintă o sursă importantă pentru creșterea veniturilor bugetare din contribuțiile plătite din aceste salarii”, a mai scris fostul primar al Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

De menționat este faptul că Guvernul a anunțat în urmă cu câteva zile faptul că salariile bugetarilor ar urma să fie înghețate în anul 2021.