Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un apel către membrii PSD în care a și condamnat felul în care Liviu Dragnea a condus partidul. Doamna primar a anunțat, de asemenea, că „este nevoie de o schimbare”.

„Ne aflăm într-un moment de răscruce și avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotaratoare pentru evoluția noastră ca partid, dar și ca doctrină politică. Decizii care se vor rasfrânge si asupra ţării, implicit.

Trebuie să înțelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci şi a modului de a face politică.

Schimbare cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci şi de transformările majore care au avut loc în societate.

Oamenii au așteptări din ce în ce mai mari, îndreptăţite, au la dispoziție instrumente prin care să comunice eficient.

Dacă noi vom continua să ne bazăm politica pe un grup restrans de persoane si nu pe o largă consultare în partid şi în societate, riscăm să pierdem mult mai mult.

Uman, regret situaţia grea prin care trece acum dl. Dragnea. Îmi pare rău şi că această situație s-a răsfrânt în mod negativ asupra Partidului Social Democrat și a societății românești în general.

PSD a avut multi simpatizanti si votanţi. PSD a avut multi oameni politici responsabili care au dus Romania în UE si NATO. Cred că trebuie să ne întoarcem la oameni, tineri şi seniori, să-i ascultam mai mult. Şi sigur se vor reîntoarce şi ei la noi. Important este să nu ne sfâşiem între noi, pentru putere. Solidaritatea şi învăţarea lecţiei să ne fie cuvintele de ordine”, afirmă Gabriela Firea, citată de SPS.