“Am avut o întâlnire cu asociaţiile profesionale din domeniul contabilităţii şi cu asociaţiile patronale prin care ne dorim simplificarea situaţiilor contabile pentru agenţii economici mici. Nu este normal să aplicăm aceleaşi standarde de contabilitate şi pentru agenţii economici mari şi pentru cei mici. Vrem să găsim un sistem de contabilitate extrem de simplificat pentru agenţii economici mici şi să limităm numărul de documente şi situaţii contabile pe care aceştia le depun”, a spus Lazăr.

Simplificarea va însemna, potrivit sursei citate, reducerea numărului de declaraţii şi modificarea periodicităţii de depunere a acestora. “Dacă acum sunt depuse declaraţiile la lună, trimestru sau la şase luni, încercăm să mărim perioada în care se depun declaraţiile, cele la o lună să le ducem la trimestru, cele la trimestru la semestru şi pentru anumite tipuri de activităţi să fie depusă o declaraţie anuală”, a declarat Lazăr.

Ministerul de Finanţe a publicat, recent, un proiect de modificare a Legii contabilităţii, potrivit căruia firmele cu cifre de afaceri sub un anumit plafon, care va fi stabilit prin ordin de ministru, nu vor mai fi obligate să angajeze un expert contabil pentru semnarea situaţiilor financiare anuale.

Citeşte şi Firmele mici, disputate între contabili şi Finanţe