Randamentul este în uşoară creştere faţă de licitaţia precedentă pentru o scadenţă similară. La licitaţia din 2 mai, MFP a acceptat un randament de 6,85% pentru a atrage de la bănci 1,64 miliarde lei, în condiţiile în care avea în plan vânzarea de titluri de stat în sumă de 1,5 miliarde lei.

La licitaţia de azi, cele 12 bănci dealeri primari au venit cu o ofertă dublă faţă de ceea ce avea programat MFP, peste 2 miliarde lei, semn că în piaţa monetară încă persistă un exces de lichiditate.

Pentru luna mai, Finanţele şi-au propus să vândă titluri de stat în lei în sumă de 4,8 miliarde lei şi obligaţiuni denominate în euro în sumă de 600 milioane euro. Până acum, Trezoreria a atras 2,85 miliarde lei şi circa 940 milioane euro.

La o singură licitaţie din cele patru desfăşurate în luna mai Finanţele au atras mai puţin decât aveau programat. Joia trecută (pe 5 mai), MFP a adjudecat o sumă de 206 milioane lei pentru 3 ani şi jumătate, la un randament de 7,31%, deşi planul prevedea atragerea a 500 milioane lei.