Indicele BET a fost astazi intr-o scadere sustinuta in primele doua ore. Desi a incercat foarte timid sa isi revina in jurul orei 13, si-a reluat scaderea, dar ceva mai lin decat dimineata. La orele 14 si 16 s-au mai inregistrat mici scaderi, in restul timpului tinandu-se aproape liniar. Cele mai bune performante le-au avut titlurile Oltchim (OLT), care au urcat cu 9,09%, pana la 0,60 lei per actiune. Ele au pornit in forta din prima, urcand in prima ora pana la maximul zilei de 0,62 lei. Pe locul doi se plaseaza VAE APCAROM (APC), care a stabilit din prima o variatie de 6,12% fata de ziua precedente, dupa ora 11:27 nu s-au mai inregistrat alte tranzactii. Podiumul este inchis de Zentiva (SCD) care a avut o evolutie interesanta pentru jucatorii moderati pe intraday; a urcat in deschidere de la 0,53 la 0,55, unde a ramas pret de aproape doua ore, dupa care a revenit la valoarea deschiderii pentru a urca din nou la maximul zilei dupa circa o ora. De atunci a stagnat, desi tranzactii au tot fost. Ultimele doua locuri sunt ocupate de vrancart (VNC) ce a crescut cu 2,61% si de Mefin Sinaia (MEF) cu un plus de 2,56%, si o crestere ferma in primele ore de la deschidere, dar ultima traznactie a fost la 12:37.

In clasamentul scaderilor avem UAMT Oradea (UAM) ce a atins minimul lunii de 0,58 lei, pierzand numai astazi 10,77% fata de vineri; trebuie notat faptul ca a fost o singura tranzactie, printr-un pachet de 700 de actiuni la ora 10:31. Pe locul doi se situeaza Bermas Suceava (BRM) care nu a reusit sa-si tina mult valoarea din deschidere, scazand la 0,8050 lei, unde a si ramas, marcand o pierdere de 9,55%. Si in acest caz, avem de-a face cu minimul ultimei luni. ii urmeaza Electroputere Craiova (EPT), care a pierdut 6,25% si Energopetrol Campina cu un minus de 6,02%.

Ca tot a aparut in calcul o actiune energetica, trebuie precizat ca indicele specializat BET-NG a pierdut 0,41%, fiind pentru ziua de astazi chiar cel mai bun, din punctul de vedere al vanzatorilor. Cam in zona lui este BET-C, la o infima diferenta, pierzand doar 0,42%. ROTX a pierdut 0,74% iar BET 0,89%, restul fiind peste pragul psihologic de un procent. Astfel, financiarele din BET-XT aui scazut cu 1,12%, iar BET-FI cu 2,46%. Trebuei subliniat faptul ca in topul tranzactionarii dupa valoare, primele patrru locuri sunt ocupate de financiare: SIF 1, Banca Transilvania (TLV), SIF 2 si SIF 5. De altfel, toate SIF-urile au fost astazi pe rosu.