Perechea Cătălin Bordea – Nelu Cortea a câştigat finala America Express din Columbia, iar ediţia de duminică, 26 martie 2023 a pus astfel capăt primului sezon de pe continentul american al popularei emisiuni  de la Antena 1.

După două luni de aventuri palpitante iată că America Express și-a derulat ultimul act. Lupta s-a dat între ultimele două echipe rămase în joc, Andreea Bălan – Andreea Antonescu și Cătălin Bordea – Nelu Cortea.

Marea veste din ediţia America Express difuzată duminică, 26 martie 2023, a adus echipei câştigătoare atât trofeul emisiunii, cât şi un premiu în valoare de 30.000 de euro.

Câștigătorii Bordea&Cortea erau extrem de emoționați

Sursă: Facebook, Andreea Bălan

Cătălin Bordea şi Nelu Cortea au câştigat finala America Express, iar odată cu marele premiu şi-au adjudecat titlul de cuceritori ai El Dorado, pe Drumul Aurului.

„Acesta este trofeul. Sunteţi câştigătorii sezonului 5 America Express! Felicitări din tot sufletul”, i-a anunţat Irina Fodor pe Cătălin Bordea şi Nelu Cortea. Cei doi actori au izbucnit în lacrimi de bucurie şi s-au îmbrăţişat. Parcă nu le venea să creadă că au reuşit.

„Îţi vine să plângi, să mulţumeşti, să iei în braţe. M-am uitat la ăsta (n.r. – Cortea)… Este incredibilă senzaţia, este ceva unic”, a povestit Cătălin Bordea, după aflarea veştii că a câştigat America Express.

„Eram doi nebuni care nu înţeleg ce se întâmplă. N-am muncit pentru ceva atât de mult în viaţa mea. A fost o aventură şi un carusel… Nu se compară cu absolut nimic!”, a adăugat Nelu Cortea.

Reacția Andrelelor

Cum a reacţionat echipa formată din Andreea Bălan şi Andreea Antonescu atunci când i-au văzut pe Bordea şi Cortea câştigători? „Ne bucurăm pentru băieţi şi ne-am dorit o luptă corectă, alături de nişte oameni foarte puternici, pe care i-am susţinut din prima secundă”, spune Andreea Antonescu.

„Felicitări, băieţi! Ne bucurăm pentru voi”, a adăugat Andreea Bălan.

Câştigătorii America Express, dar şi echipa de pe locul 2 au ştiut din prima clipă că nu-i de glumit când vine vorba de propria securitate. Ruta pe care s-a jucat finala America Express din 26 martie 2023 este una cu un grad ridicat de risc.

Iar pentru a avea o cursă plină de adrenalină, dar fără pericole ce ţin de viaţă şi de moarte, pentru prima oară în istoria show-ului a fost nevoie de o extra echipă de securitate, în contact permanent cu autorităţile locale.