Carlos Ghosn a demisionat miercuri noaptea din funcţiile de preşedinte şi director general al grupului Renault, a declarat ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, la televiziunea Bloomberg, într-un interviu acordat la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Board-ul Renault se va reuni joi pentru a-l înlocui pe Carlos Ghosn, măsură care poate contribui la relaxarea tensiunilor în relaţiile cu partenerul de alianţă Nissan, apărute după arestarea lui Ghosn în Japonia, pentru delicte financiare.

Şedinţa va începe la ora 9:00 GMT, urmând să fie discutată propunerea numirii directorului general al grupului Michelin, Jean-Dominique Senard, în funcţia de preşedinte şi promovarea adjunctului lui Ghosn, Thierry Bollore.

Ghosn a fost arestat pe 19 noiembrie, când poliţia a descins la bordul avionului său privat, care aterizase pe aeroportul japonez Haneda. El se află în custodie, fiind acuzat de delicte financiare la onducerea Nissan, care includ subestimarea veniturilor cu zeci de milioane de dolari, pe parcursul a opt ani, şi transferarea temporară către Nissan a pierderilor personale din tranzacţii, în timpul crizei financiare globale din 2008.

Dacă va fi condamnat, Ghosn riscă zeci de ani de închisoare. Ghosn a negat acuzaţiile.

Sursa: News.ro