Fildas Group a obtinut un imprumut sindicalizat de 80 de milioane de euro pentru finantarea capitalului rulant al companiei si a operatiunilor sale de dezvoltare prin investitii, informeaza un comunicat al companiei. Deloitte Romania a fost consultantul financiar al grupului farmaceutic, liderul sindicalizarii este Citibank Romania iar membrii sunt Alpha Bank Romania, Bancpost, Garanti Bank, HVB Tiriac Bank, Investkredit Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, BRD Societe Generale si Unicredit Romania.

“Analistii previzioneaza, lucru confirmat si de catre noi, ca piata va continua sa creasca anual cu 15 procente. Acest imprumut sindicalizat ne va oferi resursele financiare necesare pentru a ne pozitiona ca lider in piata”, a declarat Anca Vlad, presedintele Fildas Group.

“Aceasta tranzactie demonstreaza o data in plus increderea bancilor internationale in antreprenorii romani in general si in companiile farmaceutice de pe piata romaneasca in special, mai ales in conditiile in care tranzactiile sunt conduse si consiliate de institutii cu reputatie globala, precum  Citi si Deloitte si au parteneri precum Fildas, modele locale de succes”, a declarat Shahmir Khaliq, Citi Country Officer.  

“Suntem incantati ca am putut oferi serviciile noastre profesionale de consultanta financiara unei firme romanesti, in vederea accesarii pietei sofisticate a sindicalizarilor”, a declarat George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania. 

Fildas Group a fost infiintat in 1991, iar in prezent detine 14 centre logistice si un depozit in Bucuresti. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 200 de milioane de dolari iar la sfarsitul anului trecut avea 1600 de angajati. 

Citibank, membra a CitiGroup, unul dintre principalele grupuri financiare la nivel mondial, este prezenta in Romania din 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.  

Organizatia Deloitte Touche Tohmatsu este o uniune de firme din intreaga lume care furnizeaza servicii in patru domenii profesionale – audit, taxe, consultanta manageriala si consultanta financiara – printr-un personal de 135.000 de angajati in peste 140 de tari.

Sursa: Capital 21 Martie 2007