"Nu pun niciun pic la îndoială faptul că Statele Unite sunt pe cale să comită cea mai mare greşeală din istorie şi vor împinge şi lumea spre aceasta", spune Castro într-un articol publicat în presa centrală de la Havana. "Imaginaţi-vă forţele armate ale SUA aruncând bombe înfricoşătoare asupra siturilor industriale ale Iranului, bombe capabile să străpungă un strat de ciment de 60 de metri. Nimeni niciodată nu s-a gândit la o astfel de aventură", continuă liderul cubanez.

Toate aceste planuri, potrivit lui Castro, au la bază supoziţia eronată că "milioanele de militari iranieni, care în mod tradiţional ştiu să lupte şi sunt cunoscuţi pentru devotamentul lor religios, se vor preda fără un foc de armă". Astfel de idei, consideră el, vor împinge specia umană spre o adevărată catastrofă.

Liderul revoluţiei cubaneze este convins că Iranul nu dispune de arme nucleare în prezent. "Iranul este acuzat de producerea de uraniu îmbogăţit, care serveşte ca o sursă de energie sau este o componentă utilizată în medicină. Fie că vă place sau nu, dar producţia ori posesia de uraniu îmbogăţit nu este echivalentă cu producţia de arme nucleare", evidenţiază Fidel Castro.

În opinia sa, zeci de ţări folosesc uraniul îmbogăţit ca sursă de energie. Acest uraniu nu poate fi utilizat la fabricarea de arme nucleare fără un proces prealabil complicat de purificare, argumentează liderul de la Havana.

Sursa: Agerpes