Ritmul de producţie ar putea să se dubleze în timp, a adăugat directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne.

Chrysler, companie la care Fiat deţine un pachet de 58,5%, a ajuns marţi la un acord cu firma Guangzhou Automobile Group pentru a produce automobile marca Jeep în China.

‘Producţia ar putea începe peste 18 luni’, a declarat joi Sergio Marchionne, care în paralel cu funcţia de la Fiat este şi CEO la Chrysler. ‘Ne aşteptăm la o producţie de 100.000 de Jeep-uri pe an, care ar putea fi crescută la 200.000 de unităţi pe an’, a mai spus Marchionne.

În prezent, Fiat şi Chrysler se află mult în urma altor constructori auto străini pe piaţa din China, unde anul trecut consumatorii au cumpărat 19,3 milioane autoturisme şi autoutilitare. Potrivit firmei de consultanţă IHS Global Insight, anul trecut Jeep, Chrysler şi Fiat au vândut împreună aproximativ 60.000 de autovehicule în China, comparativ cu peste 2,8 milioane vehicule cât au vândut fiecare General Motors şi Volkswagen.

Întrebat care sunt perspectivele pentru piaţa auto mondială în acest an, Marchionne a răspuns că nu se aşteaptă la o revenire semnificativă în Europa, unde în 2012 cererea pentru autoturisme noi a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, însă crede că vânzările vor creşte în America de Nord, America Latină şi China.

Atât Fiat cât şi Chrysler au intrat târziu pe piaţa auto din China, prima uzină Fiat de pe cea mai mare piaţă auto din lume fiind inaugurată abia anul trecut.

Fiat gestionează Chrysler din 2009, când a ajuns la un acord cu guvernul american, iar în prezent deţine 58,5% din constructorul auto american. Restul de 41,5% din acţiuni sunt deţinute de VEBA, o companie afiliată a sindicatului United Auto Workers.

SURSA: Agerpres