Într-un comunicat dat publicităţii după întâlnirea cu sindicatele, Fiat a anunţat că va solicita o extindere a schemei de concedieri temporare speciale, care a fost utilizată pentru angajaţii fabricii Mirafiori. În ultimii doi ani cei 5.400 de angajaţi ai uzinei din Torino au fost mai mult în şomaj. Producţia de SUV-uri Maserati va începe în 2014.
Recent, şeful Fiat SpA, Sergio Marchionne, a avertizat că ar putea muta producţia noilor modele Alfa Romeo în afara Italiei dacă producătorul auto nu va obţine pe piaţa internă reglementări clare privind piaţa muncii.
Fiat, care controlează producătorul auto american Chrysler, majorează producţia modelelor de lux în Europa, inclusiv modelele sport Maserati Quattroporte şi Alfa Romeo, pentru a încerca să încheie perioada de pierderi până în 2016. Divizia europeană a Fiat a înregistrat anul trecut pierderi de peste 700 milioane de euro. Fără Chrysler, producătorul auto ar fi raportat pierderi de peste un miliard de euro.
‘Fiat are nevoie de reglementări clare şi trainice, înainte de a investi în mai multe proiecte din Italia’, a declarat Sergio Marchionne. Acesta a adăugat că firma va amâna toate noile investiţii din Italia, inclusiv noile modele de la fabrica Mirafiori din Torino, până când va obţine reglementări clare privind piaţa muncii.
Sursa: Agerpres