Grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) este acţionarul majoritar al Ferrari şi prin listarea producătorului de automobile sport FCA va putea finanţa un program de investiţii în valoare de 48 de miliarde de euro, care se bazează pe extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo şi Maserati la nivel global.

Luna trecută, Fiat Chrysler Automobiles a obţinut aproape un miliard de dolari din vânzarea unei participaţii de 10% în Ferrari la Bursa de la New York. Listarea de pe Wall Street a evaluat Ferrari la 10,6 miliarde de dolari.

În prezent, FCA mai deţine 80% din Ferrari, restul de 10% aparţinând lui Piero Ferrari, fiul fondatorului companiei, Enzo Ferrari.

Directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat anterior că Ferrari ar valora cel puţin 10 miliarde de euro, în timp ce evaluările brokerilor variază între 5 şi 10 miliarde de euro.

Derularea cu succes o unei oferte publice iniţiale la Ferrari l-ar putea ajuta pe Sergio Marchionne în eforturile sale, fără succes până acum, de a găsi un partener cu care să fuzioneze şi să poată împărţi costurile de dezvoltare. La începutul acestui an, Marchionne a propus o fuziune cu rivalul american General Motors, însă a fost respins. Unii analişti cred că separarea de Ferrari ar ajuta FCA să fuzioneze cu un alt constructor deoarece ar da o valoare mai clară companiei.