“Prognozele optimiste lansate acum un an se confirmă în acest prim semestru parcurs de Agricover Credit IFN. Am obţinut un profit net de peste 10 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de semestrul 1 din 2014 şi o valoare a expunerilor totale de 679 milioane lei, în creştere cu 17%. Flexibilitatea, ancorarea în realitatea de zi cu zi a fermierilor, dublate de soluţii bazate pe inovaţie şi apetit pentru risc – sunt parte a strategiei abordate de companie cu rezultate concrete în rândul fermierilor”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

În ceea ce priveşte solicitarea de credite pentru agricultură, se păstrează în continuare un trend pozitiv. În acelaşi timp, fermierii sunt prudenţi în ceea ce priveşte accesarea unor credite noi în contextul unui an agricol dificil, puternic afectat de condiţiile meteorologice. Volatilitatea pieţelor agricole afectează planurile şi profitabilitatea fermelor creând un mediu nesigur în luarea deciziilor şi găsirea soluţiilor de către fermieri. 

“Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta şi volatilitatea pieţelor afectând activitatea fermierilor. Monitorizăm permanent dinamica şi evoluţia pieţei agricole şi menţinem un dialog continuu cu clienţii noştri pentru a găsi împreună soluţii de finanţare care să susţină afacerea fermierilor în contextul actual”, a mai spus Rekkers.