'Invităm toţi fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform invitaţiei primite/programării afişate la centrele APIA', se menţionează într-un comunicat al APIA.

Fermierii care vor să solicite sprijinul financiar pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru 2014, pot să depună cererea de plată până joi, 15 mai, inclusiv, după această dată urmând să se aplice penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, informează, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

'Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte fermierilor care intenţionează să solicite sprijinul financiar pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru anul în curs, că termenul limită pentru depunerea cererii de plată fără penalităţi este 15 mai 2014, inclusiv. Începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, iar după data de 10 iunie 2014 cererea de plată nu mai este admisă la calcul', mai spune APIA, în documentul citat.

 

Sursa: Agerpres