Fermierii vor primi aceşti bani în anumite condiţii.

"Programul de acordare a voucherelor pentru formare profesională este un program la care eu ţin foarte mult, pentru că în trecut am fost acuzaţi de foarte multe ori că s-au organizat licitaţii şi banii au ajuns la o firmă sau alta", a subliniat Irimescu. 

"În acest sens am gândit şi premierul a fost de acord în acest an, ca de aici înainte să nu mai organizăm licitaţii. Oricum în acest an a fost în premieră, nu am mai organizat licitaţii la nivelul Bucureştiului pentru formarea profesională, ci la nivel de fiecare judeţ, în fiecare oficiu judeţean pe de o parte. Pe de altă parte, ne propunem să stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor, respectiv fermierilor care trebuie neapărat formaţi profesional pentru accesarea de fonduri", a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că fermierii care vor primi aceste vouchere vor decide fiecare la ce instituţie specializată se vor duce, iar cu suma prevăzută îşi vor plăti cursul respectiv. 

"Fermierii sunt cei care decid unde se duc, la ce instituţie specializată, de exemplu, la staţiuni de cercetări sau la firme de consultanţă din domeniu, în acea regiune, deci nu trebuie să mai meargă de la un capăt la altul al ţării. El va aprecia unde este cel mai bine să meargă pentru a fi instruit. Cu această sumă o să-şi plătească, practic, cursul respectiv care include cazare, o diurnă şi plata pentru profesorul respectiv. (…) Dacă îmi amintesc bine suma prevăzută pentru voucher este undeva de 70-80 de euro pe zi, pe fermier", a adăugat ministrul Agriculturii. 

Întrebat dacă va accepta să rămână ministru în cazul în care i se va propune acest lucru după alegeri, şeful MADR a răspuns: "Cu drag, dar nu depinde de mine". 

Achim Irimescu a participat la conferinţa "PNDR 2014 – 2020 – prezent şi viitor". 

AGERPRES