”Feliz cumpleaños, Rumanía!” Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție, realizat cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

În deschiderea serii, ansamblul muzical al Universitații Transilvania din Brașov s-a alaturat corului Școlii Internaționale din Havana, pentru transmiterea unui mesaj muzical de pace, extrem de apreciat!

Ansamblul muzical al Universitații Transilvania din Brașov și corul Școlii Internaționale din Havana la Recepția de Ziua Națională a României

„Dialogul este crucial pentru depășirea diferențelor, așa cum educația este fundamentală pentru construirea unei culturi a păcii, în beneficiul umanității! Gândindu-ne la contextul internațional complicat, care a marcat acest an, am decis să dedicăm sărbătoarea Zilei Naționale a României în Cuba, temei Dialog pentru Pace prin vocea tinerei generații!” a transmis în discursul său, ambasadorul Romaniei în Cuba, Theodora Magdalena Mircea.

Ansamblul de muzică și dansuri al Universității Transilvania din Brașov, cu o bogată activitate națională și internațională, a încântat invitații cu o interpretare inedită a celor mai reprezentative creații ale compozitorilor români, aranjamente originale ale folclorului românesc, aranjamente de muzică pop, jazz și dansuri din toată țara, oferind o călatorie muzicală magică și o imersiune în diversitatea culturală a României.

Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție
Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție

Audiența formată din membri ai corpului diplomatic, autorități cubaneze, români din Cuba, oameni de afaceri și de cultură, repezentanți ai mass-media, a descoperit frumusețea jocului, a costumelor populare, a produselor tradiționale specifice, precum și a vinului romanesc, prezentat cu sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti. Toți cei prezenți au urat ”Feliz cumpleaños, Rumanía!”, cei mai curajoși reușind să transmită și în limba română un sincer ”La mulți ani, România!”

„Mulțumim rectorului Universității Transilvania din Brasov, rectorului și vice-rectorului USAMV București, pentru toată susținerea și implicarea în promovarea imaginii României în străinătate!” a scris Ambasada României în Cuba pe pagina de socializare.

Anul acesta, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în urma unei vizite oficiale în Cuba, a semnat un acord de colaborare între cele două țări în domeniul sănătății. Această colaborare se va realiza împreună cu Universitățile de medicină și farmacie prin pregătiri de specialitate și burse doctorale, așa cum a scris capital.ro

La mulți ani România! La mulți ani tuturor românilor!