Cei doi au fost găsiți vinovați de streaming ilegal al meciurilor de fotbal din Premier League. Steven K., care a coordonat infracțiunea, a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare. Paul R. a primit o sentință de 6 ani și 5 luni, iar Daniel M. o sentință de 4 ani și 3 luni. Juriul de la Curtea de Corupție Warwick a decis verdictul după un proces care a durat patru săptămâni.

Instanța a concluzionat că respectiva companie a câștigat peste 5 milioane de lire sterline din activitatea ilegală de streaming. Operațiunea ilegală a utilizat diverse tehnologii pentru a oferi servicii în mod fraudulos pe parcursul unui deceniu.

„Decizia de astăzi este încă o dovadă că legea se va aplica, în cele din urmă, companiilor și indivizilor care fraudează pe radiodifuzori și le încalcă drepturile de autor. Pedepsele privative de libertate decise reflectă gravitatea și amploarea acestor infracțiuni. Folosirea acestor servicii este ilegală, iar fanii ar trebui să fie conștienți de faptul că ei semnează acorduri cu operatori ilegali. Acești clienți riscă de asemenea să fie victime ale fraudelor sau furtului de identitate, prin oferirea datelor personale și a detaliilor financiare. Investițiile Premier League în tehnologie de ultimă generație, combinate cu acțiuni anti-piraterie de amploare, cum ar fi cea de astăzi, demonstrează că piratarea transmisiilor de fotbal a devenit mult mai dificilă în Marea Britanie”, a precizat Kevin Plumb.

Sursa: HD Satelit