Sistemele de măsurare vor permite reprezentanţilor Agenţiei pentru Venituri să urmărească în fiecare clipă cât combustibil intră şi iese din benzinării. Măsura este menită să scoată la iveală volumele reale de afaceri ale staţiilor de alimentare, în momentul de faţă existând suspiciuni că multe benzinării îşi ascund o parte dintre veniturile realizate, ceea ce aduce prejudicii bugetului de stat.

Incendierile de maşini continuă la la Sofia, informează ziarul Novinar în ediţia sa electronică. Persoane necunoscute au dat foc la încă trei autoturisme în noaptea de dumunică spre luni. În ultimele două luni, au fost incendiate peste 30 de maşini parchate în locuri nesupravegheate din diferite cartiere ale capitalei bulgare. În urma cu 10 zile, ministrul internelor Ţvetan Ţvetanov a anunţat că o persoană a fost reţinută în legătura cu incidentele, dar incendierile au continuat.

La început, toate incendierile aveau loc în cartierele estice ale capitalei, dar în ultima săptămână asemenea incidente au fost raportate în special în partea de vest al oraşului. Poliţia susţine că nu poate fi vorba de o răzbunare deoarece proprietarii care şi-au pierdut autoturismele nu au nicio legătură între ei, fiind de diferite vârste şi ocupaţii. Potrivit unor surse, cel mai probabil este vorba de un piroman, om bolnav mintal, căruia îi face plăcere să dea foc maşinilor. Poliţiştii iau în calcul şi versiunea conform căreia incendiile ar fi putut fi provocate de asiguratorii care doresc în acest fel să atragă mai mulţi clienţi. Este posibil ca în spatele incendiilor să stea proprietarii de parcări private, care doresc în acest fel să-i convingă pe şoferi să plătească un abonament pentru parcare cu plată, decât să-şi lase maşinile nesupravegheate în faţa blocului, mai afirmă ziarele sofiote.

Te-ar putea interesa și: