„Nu găsim curieri. Nu există nicio școală dedicată acestei profesii. Există un liceu de poștă, dar nu au niciun curs pentru curierat. Noi le-am propus să facem niște manuale pentru o astfel de profesie, dar nu sunt interesați. Ar fi necesar acest lucru având în vedere că în această piață lucrează peste 10.000 de oameni”, a spus Felix Pătrășcanu, unul dintre cei trei fondatori ai FAN Courier.

Acesta a mai zis că există câteva școli dedicate profesiilor de acest fel, și a reușit să discute cu directorii lor. „Ei ne-au spus că cea mai mare problemă pe care o au sunt părinții. Aceștia nu vor să-și lase odraslele să urmeaze o școală profesională.Toți vor să-i trimită la facultate. Școala românească nu știe să facă practică. Dacă pui un absolvent de ASE să scrie o chitanță, habar nu are. Sunt profesori la ASE care predau economia, dar nu au avut nici măcar un butic”, a completat Pătrășcanu.

În aceste condiții, reprezentanții FAN Courier au anunțat că într-un an vor înființa propria fundație prin care vor crea o școală de curierat.