Raluca Elena Vasile este o asistentă medicală care lucrează în Torino, în nordul Italiei, iar soţul ei, medic de profesie, a fost deja depistat pozitiv cu coronavirus. Femeia aşteaptă şi ea acum rezultatele pentru a afla dacă s-a infectat, la rândul ei.

Ea a intrat în direct la Realitatea Plus, în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu şi Oreste, şi a ţinut să transmită un mesaj extrem de clar românilor.

“Oamenii nu stau, refuză să stea în case, nimeni nu vrea să înţelegă. Nimeni nu înţelege că stând afară, plimbându-se cu câinii, cu copiii… Trebuie să stăm în casă! Noi am luptat cât am putut, până acum 3 zile.

Vreau ca toată lumea să înţeleagă: Staţi în casă, oameni buni! Este mesajul pe care-l transmit tuturor românilor!

Medici care lucrează cu saci de gunoi în picioare

Întrebată dacă în Italia medicii şi asistentele din prima linie au avut toate echipamentele de protecţie necesare, Raluca Elena Vasile a răspuns:

“Au fost perioade în care am avut, acum suntem la limită. Soţul meu a lucrat într-o secţie de coronavirus pozitiv cu saci de gunoi în picioare. Mai mult nu pot să vă spun. De aici trageţi concluziile. Nu mai putem să ne protejăm noi, ca operatori sanitari.”