“Guvernul pune astfel în aplicare Legea Educaţiei Naţionale, asigurând caracterul multicultural statuat de Legea Educaţiei Naţionale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Altfel, am fi putut fi acuzaţi de abuz în funcţie. Fac menţiunea că nu se creează niciun program nou de studiu, sunt programe care deja există şi se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş”, a precizat ministrul Educaţiei. Ministrul Cătălin Baba a adăugat că Ministerul Educaţiei studiază şi înfiinţarea unei linii de studiu în limba germană în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie înfiinţată de Guvern.
Potrivit actului normativ adoptat, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş derulează, potrivit legii, procedurile pentru organizarea alegerilor precum şi cele pentru organizarea concursurilor în vederea ocupării posturilor necesare pentru coordonarea administrativă a Facultăţii noi create. Răspunzând unei întrebări, ministrul Educaţiei a menţionat că este important ca alegerile pentru structurile de conducere ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie să fie finalizate înainte de începerea noului an universitar.
De asemenea, conform Hotărârii, ARACIS va stabili numărul maxim de studenţi care vor putea fi şcolarizaţi în cadrul programelor de studii din Facultatea de Medicină şi Farmacie. Ministrul Educaţiei a mai precizat că nu vor fi alocate fonduri suplimentare pentru funcţionarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, având în vedere că finanţarea se face in funcţie de numărul de studenţi şcolarizaţi, potrivit Legii Educaţiei Naţionale.