<iframe src="https://www.youtube.com/embed/VeP7AFwqHcQ" frameborder="0" height="390" width="640"></iframe>
<iframe width="480" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/LrFdOz1Mj8Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Furtul de identitate de către hackeri prin intermediul reţelelor sociale a decolat în 2010 din cauza ‘minei’ de informaţii uşor accesibile de pe site-uri precum Facebook.
‘Furtul de identitate prin intermediul reţelelor sociale reprezenta în luna decembrie 84,5 la sută dintre toate furturile de identitate detectate, faţă de 8,3% în ianuarie 2010’, a relevat acest raport formulat în urma analizării a peste 600 de milioane de PC-uri din lume.

‘Acest lucru se explică prin succesul reţelelor sociale şi prin faptul că infractorii cibernetici vizează locurile în care pot avea un acces uşor la utilizatori. Iar ţinând cont de acest aspect, reţelele sociale sunt o adevărată mină’, a rezumat pentru AFP Bernard Ourghanlian, director al departamenului tehnic şi de securitate din cadrul Microsoft Franţa.
Dintre cei 20 de milioane de minori utilizatori ai Facebook în SUA, 7,5 milioane au mai puţin de 13 ani, iar un milion dintre aceştia au fost intimidaţi, hărţuiţi sau ameninţaţi prin intermediul reţelei de socializare, relevă un studiu apărut marţi şi realizat de grupul de apărare a consumatorilor Consumer reports.

Anul trecut, în SUA, peste cinci milioane de utilizatori ai Facebook aveau 10 ani şi chiar mai puţin. Ei au fost autorizaţi adesea să se servească de reţeaua socială fără să fi fost supravegheaţi de părinţi, expunându-se astfel unor ameninţări care parcurgeau toate etapele de la simpla răutate până la hărţuire sexuală, potrivit studiului.

Facebook cere utilizatorilor săi să aibă cel puţin 13 ani pentru a se putea înscrie ca beneficiari de serviciile sale, dar mulţi copii – cu complicitatea sau nu a părinţilor – inserează o falsă dată a naşterii pentru a putea adera la reţea.

Citește și Tu ce te-ai face fără Facebook?