Grupul cu sediul al Menlo Park, în California, a încetat să mai vândă acţiuni pe piaţa secundară, precizează publicaţia americană.

Facebook şi-a depus, la începutul lunii februarie, dosarul pentru listarea la Bursă, operaţiune care se anunţă ca fiind cele mai mare eveniment financiar înregistrat în Statele Unite pentru o firmă din domeniul internetului. În urma acestui pas, ar putea să strângă până la 10 miliarde de dolari, valorizând societatea la 105 miliarde dolari.

Cu peste 845 de milioane de utilizatori pe întreg globul, Facebook a publicat o cifră anuală de afaceri de 3,71 miliarde dolari pentru 2011, dublată într-un an, însoţită de un beneficiu de 668 milioane dolari (+79,5%) pentru perioada amintită.

Gigantul reţelelor sociale poartă discuţii cu Comisia Valorilor Mobiliare şi Burselor din Statele Unite (SEC) referitoare la introducerea la bursă şi se aşteaptă să înregistreze cel puţin un nou amendament la dosarul său, după cum a precizat o sursă anonimă citată de Wall Street Journal.

Ultimul amendament, înregistrat marţi, menţionează că o victorie a portalului Yahoo! într-un proces de uzurpare a unor drepturi de brevet ar putea avea un impact important asupra conturilor companiei.

Sursa amintită de cotidianul financiar subliniază că data finală a introducerii la Bursă depinde mai ales de decizia SEC.