Acordul, anunţat miercuri de CEO al Facebook Mark Zuckerberg la sediul companiei americane din Palo Alto, California, aprofundează cooperarea companiei cu Microsoft Corp, care este în procesul de a cumpăra Skype pentru a-şi consolida prezenţa pe Web.

Zuckerberg a anunţat că Facebook a atins un record de 750 de milioane de utilizatori. Noul serviciu ar putea fi un impuls enorm pentru Skype, compania de telefonie pe internet ce are în prezent aproximativ 145 de milioane de utilizatori frecvenţi.

‘Acest lucru deschide o întreagă bază de utilizatori noi pentru Skype’, a afirmat Kim Caughey Forrest, analist din cadrul Fort Pitt Capital Group.

‘Nucleul de utilizatori ai lui Skype sunt oameni cu circumstanţe extraordinare: ei au un calculator dar nu au bani, sau au prieteni şi familie pe un alt continent Acest lucru ar putea creşte în cele din urmă numărul de numere Skype folosite pe teritoriul Statelor Unite’.

Google Inc. s-a lansat în primul proiect de reţea socială, Google Plus, deschis săptămâna trecută numai pe bază de invitaţie.

SURSA: Agerpres