Facebook primește o nouă lovitură! Gigantul social media nu şi-a informat în mod corect utilizatorii cu privire la modalitatea de colectare a datelor lor în scopuri comerciale, conform AGCM, citată de afp.com

Trebuie menționat că AGCM a aplicat deja companiei Facebook o amendă de 5 milioane de euro în anul 2018, pentru practici comerciale neloiale şi i-a ordonat să adopte măsuri corective.

Facebook primește o nouă lovitură

A doua amendă a fost decisă întrucât Facebook a ignorat ordinele de modificare a practicilor sale, aşa cum i s-a solicitat, a explicat Autoritatea italiană pentru concurenţă.

„Totuşi, nu sunt furnizate informaţii imediate şi clare privitoare la colectarea şi folosirea datelor utilizatorilor în scopuri comerciale”, a transmis autoritatea italiană pentru concurență.

Problemele continuă în Marea Britanie

Noi probleme pentru gigantul american Facebook, din cauza informaţiilor personale ale utilizatorilor. De data aceasta, este vorba despre un al doilea proces colectiv, început în Marea Britanie.

Compania condusă de Mark Zuckerberg va ajunge din nou la tribunal în Marea Britanie. Totul a plecat de la faptul că Facebook nu ar fi protejat datele a 1 milion de persoane din Anglia şi Ţara Galilor, într-un scandal legat de colectarea informaţiilor personale ale utilizatorilor, scrie Reuters.

Jurnalistul şi scriitorul Peter Jukes a afirmat, marţi, că a intentat un proces, pentru obţinerea unor despăgubiri ”substanţiale”, dar nespecificate. Asta vine la trei ani după ce gigantul de media socială a fost amendat în Marea Britanie în legătură cu modul în care aplicaţia terţă “This Is Your Digital Life” a strâns date ale utilizatorilor Facebook fără consimţământul acestora, între 2013 şi 2015.

Acesta este al doilea proces care acuză Facebook că a permis unor aplicaţii terţe să strângă date ale prietenilor utilizatorilor fără permisiunea sau cunoştinţa acestora.

Firma specializată în litigii Milberg London, care acordă consultanţă într-un caz similar, înregistrat în octombrie, a afirmat că este surprinsă să audă despre un caz concurent.