Lovitură cruntă dată de Facebook. HotNews.ro a fost restricționat de cunoscuta rețea de socializare timp de o lună și jumătate. Ulterior, restricția a fost ridicată,  însă „cazierul” a rămas, susțin jurnaliștii vizați.

„Pagina HotNews.ro a fost restricționată în mod arbitrar de către sistemele rețelei Facebook, fără a putea contesta direct decizia și fără a putea lua legătura cu un factor uman care să analizeze situația. Totul de aproape o lună și jumătate, timp în care Reach-ul paginii cu peste 459.000 de likeuri a scăzut cu 96%. În plus, pagina HotNews.ro este amenințată cu ștergerea efectivă de pe rețeaua de socializare pentru că ar fi recidivistă, în „cazierul” Facebook fiind adunate și alte sancțiuni aplicate în trecut, dar care, după ce au fost revizuite pe atunci de către rețea, au fost catalogate drept nefondate”, a anunțat Hotnews.

Ulterior, restricția impusă de Facebook paginii HotNews.ro a fost ridicată. În continuare sancțiunile anterioare, deși catalogate drept nefondate, apar în „cazierul” întocmit de Facebook paginii HotNews.ro, s-a plâns sursa citată.

De ce a fost sancționat de Facebook

Totul ar fi început pe 5 iunie, când unul dintre redactorii HotNews.ro a publicat pe pagina de Facebook a publicației un link către un articol despre comemorarea a 77 de ani de la debarcarea din Normandia. Fără vreo atenționare în prealabil, Facebook a blocat postarea respectivă și a sancționat pagina HotNews.ro pentru că prin acea postare nu ar fi respectate regulile impuse de rețeaua de socializare. Administratorii paginii au primit o notificare cu sancțiunea impusă însă pe rețeaua de socializare nu am găsit niciun mijloc prin care să putem solicita o revizuire a deciziei sau vreo metodă de a contacta un factor uman care să analizeze situația.

Singura opțiune a fost să completăm un formular prin care spunem că „nu suntem de acord” cu decizia luată. „Thanks for your feedback”, a fost singurul răspuns primit de la Facebook”, au povestit jurnaliștii de la sursa menționată.

„Din acel moment, pagina HotNews.ro a fost restricţionată şi postările sale au fost îngropate cu totul de către algoritmii reţelei sociale”, au mai arătat ei. Site-ul acuză că este considerat „recidivist” de către algoritmul Facebook.

În trecut, Facebook i-a sancționat şi pe Dan Negru, G4Media, Dela0 şi Info Sud-Est.

Sursă foto: Dreamstime