Nu este vorba despre fondatorul Facebook, aşadar, căci Facebook îl dă în judecată pe fostul Rotem Guez şi actualul Mark Zuckerberg, care şi-a schimbat numele după ce compania l-a dat în judecată din cauză că a lansat Like Store, un magazin online care comercializează Like-uri pe Facebook advertiserilor care vor să-şi promoveze paginile de brand şi să crească traficul pe pagină. Ca răspuns, Facebook l-a chemat pe fostul Guez şi actualul Zuckerberg în instanţă, pentru a-l forţa legat să închidă acest Like Store ce încalcă termenii şi condiţiile reţelei de socializare.

La începutul anului, Guez a dat la rândul său în judecată Facebook, mai precis Nana10 MASA, reprezentantul israelian al companiei. Motivul procesului a fost acela că Facebook i-a închis contul "fără un motiv valid", în opinia acestuia. Firma de avocatură care reprezintă compania Facebook – Perkins Coie – a reacţionat în luna septembrie a acestui an, blocând orice formă de acces pe Facebook pentru israelian.

În urmă cu o săptămână, Guez a reuşit să îşi schimbe numele din actul de identitate cu numele fondatorului Facebook şi a lansat un fanpage "Mark Zuckerberg" care a strâns până acum peste 3.000 de Like-uri.

Pe 14 decembrie Facebook l-a ameninţat pe noul Zuckerberg că îl va da din nou în judecată şi i-a blocat şi această nouă pagină.

"Să îi protejăm pe oamenii care folosesc Facebook este prioritatea noastră, de aceea vom lua măsuri împotriva tuturor celor care ne încalcă termenii", a declarat un purtător de cuvânt de-al companiei, citat de zdnet.com.
Urmăriţi clipul de mai jos:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/88_RHT0iOVM" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Te-ar putea interesa și: