Potrivit unor documente remise miercuri către US Securities and Exchange Commission (SEC), Facebook a anunţat că a primit o linie de credit pe trei ani, de tip revolving, în valoare de cinci miliarde de dolari de la un consorţiu de bănci printre care se numără Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs şi Bank of America-Merrill Lynch. Facebook a precizat că va utiliza această facilitate de credit pentru finanţarea operaţiunilor curente, conform Agerpres.

De asemenea, Facebook a mai anunţat că a ajuns la un alt acord cu acelaşi grup de bănci pentru un credit puncte în valoare de trei miliarde de dolari care îi va permite să-şi îndeplinească anumite obligaţi legate de oferta sa publică iniţială.

Facebook are cel puţin 845 milioane de utilizatori şi anul trecut a raportat un profit net de 668 milioane de dolari, în creştere faţă de 372 milioane de dolari în 2010. Valoarea de piaţă a Facebook este estimată undeva între 75 şi 100 miliarde de dolari. La începutul lunii februarie Facebook şi-a depus dosarul pentru listarea la bursă, intenţionând să strângă de pe piaţă cel puţin cinci miliarde de dolari.