O dată cu începerea noului an, Grupul EGGER, producător de plăci din material lemnos cu sediul la St. Johann, Tirol (Austria), a demarat producţia la fabrica sa din România. EGGER a finalizat construcţia celei mai noi şi moderne fabrici de materiale lemnoase situate la Rădăuţi, în judeţul Suceava. Fabrica EGGER este una din cele mai ample investiţii de tip green-field din România şi se ridică la 210 milioane de euro. De la Rădăuţi, EGGER îşi va distribui produsele pe piaţa românească şi le va exporta către alte ţări.

Producătorul de plăci din material lemnos EGGER a demarat producţia PAL-ului brut conform planului la cea mai nouă şi modernă fabrică a Grupului localizată în Rădăuţi, Judeţul Suceava. Grupul EGGER a anunţat începerea construcţiei primei sale fabrici din România in octombrie 2006. Producţia de PAL melaminat a început la mijlocul lui decembrie 2007.

Tehnologia constă în cele mai noi utilaje realizate, printre altele, de Siempelkamp. Astfel, fabrica EGGER din România este una din cele mai moderne fabrici de prelucrare a lemnului din lume. Capacitatea de producţie a PAL-ului brut este de 600.000 m³ /an. Aproximativ 80% din plăcile aglomerate brute vor fi prelucrate superior şi distribuite pe piaţă ca plăci melaminate (MFC).

De la Rădăuţi, EGGER îşi va distribui produsele pe întreaga piaţă din România şi le va exporta în ţările vecine, cum ar fi Ucraina, Bulgaria şi Turcia, dar şi în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

Data: 10 ianuarie 2008

Sursa: EGGER