Conform Continental, Ralf Luchs lucrează în cadrul grupului de aproape 20 ani și a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe fabrici din Germania, printre care se numără Ingolstat și Nürenberg. Înainte de a prelua managementul fabricii din Timișoara, Ralf Luchs a ocupat funcția de director de producție start-up al Continental Automotive în Calamba (Filipine).

„Fabrica de componente electronice din Timișoara a cunoscut o evoluție extraordinară de la începerea producției, în anul 2006. Livrăm 15 milioane de unități în fiecare an. Lucrăm zi de zi la dezvoltarea industriei auto și furnizăm produsele noastre pentru clienții Continental din întreaga lume. Folosim echipamente și tehnologie de top, iar colegii mei sunt dedicați proiectelor la care lucrează. Toate acestea conduc la o creștere constantă și organică a locației prin adăugarea de noi activități, responsabilități și tehnologii ale viitorului", a declarat dr. Ralf Luchs, managerul fabricii de componente electronice din Timișoara.

Parte a rețelei globale a centrelor de producție a componentelor electronice din concernul Continental, unitatea din Timișoara produce în principal display-uri, unități de control airbag și instrumente de bord. Fabrica are peste 1.300 de angajați și a livrat peste 60 de milioane de componente clienților în cei peste 10 ani de activitate.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale grupului sunt reprezentate la noi. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Grupul avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 de angajaţi în România și și-a mărit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, Continental AG a înregistrat în anul 2016 la nicvel mondial o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 220.000 de angajaţi în 56 de ţări.