Numarul virusilor nu a fost niciodata mai mare se arata intr-un raport F-Secure. Laboratoarele producatorului de programe antivirus primesc in medie 25.000 de virusi in fiecare zi, sapte zile pe saptamana.

Daca acest trend se mentine numarul total de virusi si Troieni va depasi un milion pana la sfarsitul anului 2008, se arata in raport.

Specialistii confirma ca noul mod de infectare cu virusi este prin descarcare de pe internet. Destul de des aceste atacuri incep tot printr-un spam, dar atasamentul a fost inlocuit cu un link, care duce utilizatorul la site-ul de unde isi poate infecta calculatorul. Deci, in loc de o infectare prin SMTP infectarea se face prin HTTP.

Fondata in 1988, compania F-Secure a fost listata la Helsinki Exchanges din 1999. Sediul central al F-Secure este in Helsinki, Finlanda. De asemenea, F-Secure are reprezentante si parteneri pe toate continentele.

Protectia F-Secure este disponibila prin ISP-isti majori cum ar fi: France Telecom, TeliaSonera, PCCW si Charter Communications.

Data: 1 aprilie 2008

Sursa: F-Secure