Statul plăteşte 67 milioane lei (14,7 milioane euro) pentru terenurile expropiate în vederea construcţiei liniei de metrou 1 Mai-Otopeni. Ministerul Transporturilor a publicat un proiect prin care demarează procedurile de expropriere pentru Magistrala 6 de Metrou, proiect estimat la peste 1 miliard de euro.

Metrorex expropriază 43 de parcele, în suprafaţă de 40.713 de mp de teren, în zona de Nord a Capitalei şi Otopeni, pentru care plăteşte 67 milioane lei. Cei mai mulţi bani pentru proprietăţile expropriate sunt încasaţi Auto Rom SRL (11,86 milioane lei) şi Mega Image (8,6 milioane lei). „Avem mai multe hale şi un teren de peste 3.029 mp pentru care am înţeles că urmează să primim notificare din partea Ministerului Transporturilor. Nu avem o poziţie clară până în momentul unor discuţii cu reprezentanţii Ministerului Tranporturilor şi Metrorex. Nu am primit nicio notificare sau înştiinţare din patea statului”, ne-a explicat Dan Ursuleac, director al companiei Auto Rom SRL.

Una dintre companiile ce urmeaza a fi expropriate este şi Baneasa Investmens SA, controlată de omul de afaceri Puiu Popovici. Pe lista expropiaţilor se mai află Andrei Tinu, Orange, Mega Image şi McDonald's, Sitz Residential, alte firme şi persoane fizice din Otopeni.