El a arătat că în prezent la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) funcţionarii care gestionează fonduri europene au salarii şi de trei ori mai mari decât angajaţii de pe poziţii similare din alte ministere.

‘Este anormal ca salariile între diferitele ministere, între diferiţi funcţionari să fie atât de diferite pentru muncă egală. Nu e normal ca diferenţa să meargă de la 1 la 3 chiar. Şi tocmai de aceea facem demersuri – am transmis o scrisoare către Comisia Europeană, solicitând să intrăm pe un sistem absolut normal în care la muncă egală plata să fie egală şi ca începând cu 1 ianuarie 2013 să avem o salarizare corespunzătoare pentru toţi cei care lucrează în sistemul de gestionare a fondurilor europene’, a mai spus Orban.

Astfel, salariile funcţionarilor de profil din unele ministere ar urma să se tripleze, pentru a ajunge la nivelul cel mai ridicat, care se regăseşte în MDRT.

‘Ideea e să creştem salariile la nivelul cel mai ridicat, deci la salariile care sunt cele mai mari în momentul de faţă şi cred să salariile cele mai mari sunt la Ministerul Dezvoltării Regionale’, a explicat Orban.

Ministrul a arătat că diferenţele de salarizare reprezintă una dintre deficienţele sistemului de absorbţie a fondurilor europene, pe lângă neregulile din achiziţiile publice şi conflictele de interese.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a participat, miercuri, la dezbaterea ‘Uniunea Europeană la răscruce?’, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
SURSA: Agerpres